Høstuge og Høstfest

- en travl tid

Bondegårdstur, Høstuge og Fest

Høstugen er den årstidsfest, der har allerflest aktiviteter, og de foregår alle udendørs. Det gælder også festen, der afslutter det hele.
Vores fællessamling foregår i arenaen, for der kan vi være alle sammen. De allermindste sidder i midten på tæpper, imens alle andre står i en stor rundkreds. De der får krudtfeber eller bliver utrygge i sådan en situation, får en voksen i hånden. Så synger og leger vi; "Suse bruse", "Æbler og pærer", "Vil du vide hvordan bonden" og mange flere. En der er særlig god til alle aldre er denne her:

"På træet under grønne blad, det dejligste lille æble sad.
Åh, lille æble kom ned til mig, jeg vil så gerne spise dig.
Men selvom jeg ryster træet godt, så falder du ikke du nikker blot.
Da kom en stormvind sused' og sled.
Badus - da faldt æblet ned"
 
Efter samling åbner dagens værksteder.
Der er meget vi skal nå: Vi skal moste æbler i vores mostpresse, vi skal ryste fløde til smør, vi skal male mel, så vi kan bage de mange boller der skal til. Vi skal lave halmkranse, vi skal koge syltetøj på bålet, og mere endnu.
Først og fremmest skal vi glæde os over at være sammen, store og små - voksne og børn og have en masse aktiviteter, vi kan lave i fællesskab.

Inden ugen begynder, har alle i børnehaven været på gårdbesøg. Vi har igennem årene fundet flere forskellige steder, hvor vi kan komme tæt på dyr, maskiner og menneskene der arbejder der. Det kan være vældig forskelligt, hvad der optager de enkelte børn; nogen husker at være helt tæt på en ko, en anden at de holdt en kanin. Nogle smiler, når de tænker på at de har siddet i en kæmpe traktor, andre at de holdt bondemanden i hånden. Ja - fornøjelserne og indtrykkene er mange på sådan en tur.

Til sidst oprinder dagen, hvor vores høstfest skal holdes. Så har vi inviteret forældre, søskende, bedsteforældre til eftermiddagskaffe på legepladsen. Vi har bygget et stort ta' selv bord op i halmballer, og der spises, leges og snakkes løs.

De sidste der forlader festen er hvepsene, der nyder en tabt klat syltetøj. Så har alle vist også fået, hvad der tilkommer dem.
Siden er sidst opdateret 3. november 2016