Juleugen

- sang, klip og julefrokost

Ligesom de øvrige årstidsfester, er juleugen en tid, hvor vi alle i huset bliver i børnehaven.
Det er vi for at kunne hygge sammen, holde morgensamlinger og fællesaktiviteter.

Morgensamlingerne holder vi sammen i fællesrummet, og de øvrige indendørs juleaktiviteter holdes stuevis eller tvillingestuevis.

De julerier, der foregår udendørs, er alle børn velkomne til at deltage i.

Alle anstrengelserne handler jo om, at få den dejlige julestemning til at indfinde sig, hos børn såvel som hos voksne.

Hvad er så bedre end, at lave nogle hyggelige ting sammen.

Det er op til personalet på den enkelte stue hvad de vil lave med børnene. I Storegruppen har vi f.eks. i en årrække hygget os med at lave forskellige julelækkerier, som bolsjer og bålbrændte mandler.

Vi har en dejlig tradition med at lave dekorationer med børnene, og dem er der mange forberedelser til: Der skal samles materialer, og det gør vi på turene i ugerne op til vores juleuger. Der skal saves skiver af en træstamme, og det foregår med vores motorsav. Det er både larmende og spændende.

Hvis børnene har lyst, kan de snitte en pyntenisse til dekorationen.

Vores morgensamling er også i juleugen et højdepunkt på dagen.

Alene det, at vi alle samles på en gang er sjovt. Vi synger sammen, fortæller julehistorier, laver julelege, eller også er der et lille julespil, hvor dagens program kan anskueliggøres.

Vi slutter juleugen af med en stor julefrokost.

Den dag er der vældig travlt: Der skal dækkes borde – vi spiser sammen tvillingestuevis - og al julemaden skal være klar; der er sul, sild, ris á la mande og meget mere. Der dufter i hele huset, og børnene farer ind og ud for at følge med i, hvornår alt er klar. Jo – forventningen og stemningen er helt i top.