Påskens fest

- så kommer Påskeharen nok

Påskens fest er hos os en tid, der betyder stor aktivitet inde og ude.

Vi har en uge til at gøre klar til den store påskefrokost, og vi skal også gøre alt, hvad vi kan for at lokke Påskeharen til Skovbørnehuset - endnu engang. Og så skal vi synge og genkalde os de mange påskesange og påskelege. Det sidste gør vi i fællesrummet, hvor vi lige præcis kan være alle sammen.
Så synger og leger vi om Else Bælse Bimmelskæg der samler æg, om Påskeharen der er til bryllupsfest og så er der denne her:

"En dag jeg gik i haven
i sne til midt på maven
og sagde så til Poul
gå ud og hent en skovl
så jeg kan kaste sneen væk
og du kan få en vintergæk
som du ej må kaste væk
Gæk, Gæk, Gæk"

- og der er fagter til.

Børnehavebørnene skal over på Friluftsgården og vuggestuebørnene på legepladsen for at lave påskereder til påskeharen. De skal helst tage sig godt ud og fyldes med gulerødder, så påskeharen får lyst til at kvittere med æg og godter. Det gør vi som start på ugen.
Senere kan det være, vi når der ud for at fylde lidt op med gulerødder og rette på rederne.

På selve festdagen tager børn og voksne fra børnehaven i hvert fald ud til rederne igen og indtil nu har vi været heldige! Påskeharen har været der hver gang og lagt farvede æg i rederne.
En kurv med godter er gemt til børnene. Så går vi til bakkerne - og triller med de flotte æg, og sikken et postyr. Børn op og ned af den store bakke, æg der triller over det hele, går i stykker eller bliver trådt på.
Æggemudder med blomme. Jo, der er nok at muntre sig over eller hyle over, alt efter hvad man er til.

Når vi er færdige er bordene pyntet til fest og frokost.