En dag i Vuggestuen

Vel tilpasset de mindste

Kl. 8.45 har vi samling, hvor vi synger, snakker om vejret m.m. Derefter får de børn, der er kommet tidligt en tør ble eller går på toilettet.

Mellem kl. 9.00 og 9.30 hjælper vi børnene med at få tøj på og gør klar til legepladsen eller en gåtur i nærområdet.
Hvilket sted vi vælger afhænger af vejret og børnenes energi. Hver stue har klapvogne med og en skovvogn, som er pakket med engangsvaskeklude, bleer, engangshandsker, poser, Falckkasse, mobiltelefon, siddeunderlag, madpakker, te / vand, save, køkkenrulle og kopper.

Vi har ligesom børnehaven stoppesteder, dvs. at børnene ved, hvor de skal vente, inden vi går videre.
I skoven kigger vi på naturens ” skattekammer ” og samler måske naturmaterialer eller leger. De børn, der kan klare det selv klatrer i træer.

Kl. 11.00 samles vi og spiser og hygger os i vinterhalvåret spiser vi kun en gang i mellem i skoven, på grund af kulden. Efter maden leger vi igen, inden vi går hjem kl. 11.30.

På legepladsen er vuggestuebørnene og børnehavebørnene sammen på vores store areal, hvor de opsøger de udfordringer, de har behov for eller er klar til.

Alle børn bliver lagt til at sove kl. 12.00 – 12.30. Vi bestræber os på at følge barnets soverytme. Er barnet under 2 år, lægger vi vægt på, at barnet får lov til at sove så længe, som det har brug for.
De fleste børn sover ca. fra kl. 12.00 til 14.00. Efter søvnen får alle skiftet ble. Kl. ca. 14.15 spiser vi frugt og brød.

Efter frugt begynder børnene at gå hjem.
Der er mulighed for at lege frit på alle fem stuer. Alle børnene samles senest kl. 16.00 på lukkestuen, og er her indtil vi lukker.

Når vi fejrer vores årstidsfester er vuggestuebørnene mest med som iagttagere. F.eks. samles alle børnene hver morgen, når vi har høstfest. Sangene foregår i rundkreds, her sidder vuggestuebørnene i midten og ser på, hvad de store kan.
De ældste vuggestuebørn deltager i den udstrækning, det er muligt.

Siden er sidst opdateret 6. august 2013