På rundtur i legelandskabet

Alle de gode steder

Vores legelandskab er vores allerbedste pædagogiske aktiv. Det er her vores praksis udfolder sig, og det er her vi alle mødes og er mange timer hele året.

Det stiller store krav til vores tænkning og plan for legelandskabets indretning, opbygning og udvikling. Det giver også os medarbejdere en daglig opgave, der handler om at give børnene et godt, trygt og udviklende lege- og levemiljø.

Arenaen

Arenaen er rigtig god til sang, tumlerier - og regellege, fællessamlinger og så selvfølgelig fodbold. 

Hængekøjerne

Vi har en gruppe hængekøjer ved Vuggestuens hjørne, og en anden gruppe der er placeret lidt væk fra det hele, bag ved bakkerne. De to områder med hængekøjer kan bruges til lidt af hvert. Bare det at komme op i sådan en hængekøje og holde balancen, kan være en god udfordring og leg.

500 meter stien

Med så stort et område som vores legelandskab udgør, så kræver det noget særligt at gøre det tilgængeligt og overskueligt - også når man bare er to og tre år gammel. Derfor er stien noget af det første vi fik. Den rammer både vores nærområde ind, og så leder den store og små ud på opdagelse i de fjerneste hjørner, og tilbage igen. Helt ned til Shelterne f.eks. - og der er langt derned.

Bakkerne

Her er skråninger i mange forskellige hældningsgrader og vej op og ned i alle retninger. Her er kælkebakker til enhver, både de dristige børn og de mere forsigtige. Bakkerne er næsten sit eget lille landskab i landskabet. Med sit særpræg, højde og variation er bakkerne både med til at tilføje vores legelandskab et meget afvekslende miljø, men også med til at give børn særlige udfordringer og anderledes muligheder i deres leg.

Rent motorisk trænes sener, muskler og balance på en måde der ikke lige lader sig efterligne andre steder. 

Sheltere

Helt ned i det ene hjørne har vi to sheltere. De er sat så de vender lidt ind imod hinanden, så de kan benyttes sammen, men også hver for sig. Ligesom de andre legemiljøer vi har, skal de nemlig også gerne kunne bruges på forskellige måder.

Vi har lavet en mindre bålplads dernede. Det varmer både krop og sjæl med et godt bål, og giver en fornemmelse af, at det er rart at være udendørs, selv når så mange andre vælger at være indendørs.

Værkstedet

Værkstedet ligger godt placeret både i forhold til sol og vind, men også centralt i legelandskabet så det er nemt at følge med i hvad der sker her.

Værkstedet er et af vores allerbedste aktiver, og der kan være mange børn igang med forskelligt herinde. Tit bliver der arbejdet på ting der umiddelbart kan bruges som legetøj bagefter. En legekniv, en fiskestang eller en malet pind der kan være hvad som helst. Ofte kommer børnene hurtigt tilbage igen med en ven der også vil lave "sådan en som han har". 

Sådan kan vi nemt inspirere og motivere hinanden.

Udekøkkenet

Vores udekøkken er et overdækket køkken med stor bageovn og fire blus, opvarmet med brænde. Her er indlagt vand, el og afløb. Her er stålborde opstillet på en måde, så børnene står på den ene side væk fra det varme komfur og os voksne på den anden. Det hele er samlet, sikkert, overskueligt og rigtig godt indrettet til at børn og voksne kan arbejde tæt sammen, tæt på det hele. 

Siden er sidst opdateret 8. oktober 2020