Hvem er vi

I Skovbørnehuset er der plads til alle. Vi er fire vuggestuegrupper, 4 børnehavegrupper og 1 førskolegruppe. 

Vi er delt op i to dele med en fin bevægelse igennem huset. Vuggestuen er i den ene ende, de mellemste børn i midten og de ældste børn i den anden ende. Børnene vokser så at sige op igenem bygningen, og det er nemt både inde og ude at se og følge med i de børn, der er ældre end en selv. Dem som er spændende rollemodeller, og som man måske snart skal til at være en del af.

Rudolf Steiner-inspireret

Skovbørnehusets pædagogik er Rudolf Steiner-inspireret. Kort fortalt betyder det, at vi afholder 6 årstidsfester og har en daglig, ugentlig og årlig rytme. Børnene får fortalt eventyr og historier. Vi voksne er forbilleder for børnene, går foran med et godt eksempel. Vi arbejder med praktiske ting, som børnene kan deltage i eller efterligne i deres leg. Vores syn på børns ret til leg og vores forståelse af læringsprocesser er også inspireret heraf.

Vi har indkøbt møbler, inventar og legetøj, hvor plastik og andre kunststoffer om muligt ikke indgår. Legetøjet er begrænset både inde og ude, da vi lægger op til udvikling af børnenes fantasi og kreativitet.

Udelivet i fokus

Vi har rigeligt plads både inde og ude, og selvom vi er mange samlet, så fungerer huset også i mindre enheder og miljøer. Vores naturlegelandskab på hele 18.000 m2 er vores vigtigste pædagogiske aktiv.

Udelivet er i fokus lige fra barnet er i vuggestue, til det slutter i førskolegruppen. Vuggestuebørnene er ude hver formiddag helst hele året. Mest på vores meget store legeplads sammen med børnehavebørnene eller på tur i nærområdet. Måske i vores ladcykler, som vi har to af.

De ældste vuggestuebørn sover i vores uopvarmede krybberum og de yngste i barnevogn udenfor. Vuggestuebørnene er også ude om eftermiddagen en stor del af året. 

Børnehavebørnene er ude fra om formiddagen til frugttid om eftermiddagen, når det er vinter. Resten af året er børnene ude fra om morgenen og resten af dagen. Vi er både ude i vores kæmpe legelandskab, i nærområdet eller på længere ture. 

Ud i det grønne med bussen

Børnehavebørnene kører på skift med vores bus til de mange fine udflugtsmål, der findes i Slagelse og omegn. Bussen har plads til 30 passagerer. Den kører de fleste dage og er et fantastisk supplement, til de i forvejen gode rammer vi har.

Børnehavebørnene har maddag en dag om ugen, hvor vi laver mad sammen i vores bålkøkken eller indenfor i køkkenet.

Vi lægger op til et stort forældreengagement, og har en meget aktiv forældrebestyrelse og ligeledes en aktiv og engageret forældregruppe der bakker os og Skovbørnehusets pædagogiske praksis op. Det er vi glade og taknemmelige for.