Nyhedsbrev juni

Tak for stor opbakning til vores arrangementer

Lidt om vejret

”Majs kulde gør laderne fulde”, kulde og regn har vi haft, så sikken en høst, vi kan få.

Juni er lidt bedre med skønne solskinsdage og lidt varme. 

Bedsteforældredag

Tak for den store opbakning til ”Blomstens dag”. Hvor er det bare flot med alle de fyldte blomsterkrukker.

For børnene var det en rigtig hyggelig formiddag, det er altid sjovt at få lov til at vise sin vuggestue og børnehave frem, det er jo en stor del af børnenes hverdag. 

Legepladsdagen

Tak til jer forældre, der deltog på legepladsdagen, trods kort varsel. Det er altid dejligt at komme næste dag og se børnenes begejstring over for eksempel nyt sand og grus i sandkasserne og flis, der er kørt ud som faldunderlag. 

Sommerfesten

Også tak for den meget store tilslutning, der var til sommerfesten, så er der noget ved at arrangere en fest.

Vejret var med os, grillmestrene tryllede velstegt kød frem, køkkenholdet fine salater og ikke mindst kom mange af jer forældre med flutes og flotte kager.

Sådan en sommerfest kan vi mindes med glæde. 

Solcreme

Sundhedsplejersken har orienteret om, at faktor 15-20 er nok, se opslag ved stuerne.

Hvis jeres barn skal have højere faktor kræver det en lægeerklæring. 

Sommerferie

Snart har vi sommerferie, jeres børn står ikke beskrevet i ferieloven, men som I forældre har krav og ret til 3 ugers ferie, så håber vi også, at I giver jeres barn/børn den samme rettighed.

Hvorfor er det vigtigt for barnet at have ferie – hvad er det barnet får, når det har ferie sammen med jer forældre eller bedsteforældre, som de ikke får i institutionen?

Institutionen er barnets ”arbejdsplads”. Derfor trænger barnet, på samme måde som os voksne til ferie. Barnet kan mærke det, men har svært ved at udtrykke det.

Undersøgelser viser, at vi voksne har brug for 3 uger sammenhængende ferie for at kunne lade helt op og være klar igen. Mon ikke det også gælder de små? 

Farvel

Endnu en gang står vi overfor at skulle sige farvel til de kommende skolebørn. Nogle af jer familier har vi kendt i rigtig mange år. Det er lige vemodigt hver gang, men også dejligt at kunne sende børn af sted, der bare er klar til at udfordre den nye tilværelse i skolen. Der bliver fremover ikke så mange busture, en stor legeplads med motoriske udfordringer eller tilbagevende årstidsfester, men så bliver der så meget andet.

Vi ønsker alt godt for fremtiden til alle og håber at jeres barns rygsæk er fyldt så godt op, så de er klar til livets mange nye udfordringer. 

Gæstebørn

Dagplejen skal spare 1 million i år. Gæstehusene i Skælskør og Korsør er derfor nedlagt.

Kun gæstehuset i Slagelse bliver. I stedet er forældre til børn over 2 år, blevet tilbudt dagtilbud som ”Gæstepleje”. Vi siger derfor velkommen til Gry, Lian og Logan. De skal fremover være hos os ved dagplejerens ferie, sygdom med mere.

De 3 ældste børn i vuggestuen, vil de dage komme på besøg på deres kommende stue i børnehaven. 

Medarbejdernyt

Velkommen til Randi, der er startet som pædagog hos Sneglene, til Maj-Britt som studerende det næste ½ år hos Myrerne og Kristina som pædagogmedhjælper i løntilskud i 3 mdr.

Mary, pædagog hos Rumpenisserne, beholder vi frem til 31. december. 

Som jeg har orienteret jer om, stopper jeg som leder i Skovbørnehuset den 31. august.

Det har ikke været nogen nem beslutning, da Skovbørnehuset er mit barn gennem

22 år. Det har været spændende at opbygge en institution med udeliv og Steiner pædagogik. Svært at skulle sige farvel til så mange dejlige børn og jer forældre, som har gjort jeres til, at Skovbørnehuset er et eftertragtet dagtilbud. Vildt svært at sige farvel til trofaste, stabile og kompetente medarbejdere. Tak for de mange søde tilbagemeldinger i den anledning. 

Jeg regner med at Henrik bliver konstitueret leder frem til 31. december.

I det nye år skal der findes besparelser på 8,1 million i Center for Dagtilbud. Et af forslagene er, at ledige lederstillinger ikke besættes, hvis der er andre ledige lederstillinger i nærområdet. Skanderborgvejens børnehave står uden leder. Forslaget er en ”Overleder” til 2-3 dagtilbud og en souschef på hvert sted med 7 timer ekstra til ledelse.

Forældrebestyrelsen skal afgive høringssvar i august måned omkring besparelsesforslagene. Husk at bruge dem til en evt. dialog.

Jeg regner med, at I får mulighed for at sige farvel til mig fredag den 28. august.

I ønskes alle en god sommer. 

Med venlig hilsen
Birgit