Bromme Lillesø

God både vinter og sommer

Ikke så langt fra Sorø finder vi Bromme-egnen med et skovområde og en sø.
Noget ganske særligt og meget fordelagtigt ved dette sted er, at der er gode parkeringsforhold, med et stort legeområde omkring. Det er ikke så mange steder, hvor vi både kan parkere og lege på samme sted. Det giver os bedre muligheder for at bruge de faciliteter, som bussen byder på med køkken og materialer og vores transportable bålsted.

Selve legeområdet er godt brugt af flere – både børnehaver og private. Der er hængt flere tovgynger op. Vældigt spændende er de placeret udover brede grøfter. Vi kan sagtens få en god formiddag her, uden at anstrenge os.

Imidlertid byder området på meget mere. Vi kender efterhånden skoven omkring rigtig godt, og vi har flere gode legesteder og stier, vi kan bruge. Hvis vi vil rigtig langt, tager vi taskerne med og går helt ud til den gamle grusgrav. Et kæmpe og meget særpræget område.

I efteråret finder vi mange svampe, som vi samler og ser nærmere på. På denne årstid er svampebogen meget populær, og de heldige der har fået fat i den, bærer den troligt på hele den lange tur.

Går vi en anden vej, kommer vi til søen – som slet ikke er så lille som navnet antyder. Der er et stykke med en let tilgængelig bred og her er temmelig lavvandet. Her kan vi altid fiske smådyr, og have god gavn af vores naturting, bøger og net.
Det er også tit vi møder fiskere hernede.
Skal det være særlig spændende og farligt, kan vi gå ind i ”sumpen”. Her i dette tæt bevoksede vådområde, må vi hoppe fra tue til tue for ikke at blive våde og er i bogstavelig forstand på gyngende grund.
Det er noget af en udfordring for de fleste – men vi bestemmer jo selv, hvor langt vi skal gå ind.

Siden er sidst opdateret 26. april 2016