Turene ved Kongskilde

Dem er der flere af

Der er så mange muligheder for ture omkring Tystrup sø, som vi har glæde af, at det er umuligt at få det hele med.
Ud over Kongskilde kommer vi til den spændende urskov ved Suserup, til Hørhaven med bjerget og helt til Røde Kro.
Selv ved Kongskilde er der flere steder at gå hen, end vi kan få med her – og de er hver især skønne med hvert deres udfordringer og muligheder.

Her får du beskrivelsen af turen fra busholdepladsen ved Kongskilde friluftsgård og til badestranden ved Tystrup sø.

Et af de første stoppesteder på turen er ved Møllesøens bådebro. Det er et unikt fiskested, fordi her er forholdsvis dybt og vi kan se lige ned i vandet. Nogle af de mest ihærdige børn har flere gange fanget små gedder med vores net. Sikken en bedrift.

Lidt længere henne på turen, kommer vi forbi den gamle vandmølle. Herinde er der indrettet et skoleakvarium med fisk fra søerne, og vi skal altid lige kigge ind.
Der er også stadig den gamle vandturbine og forskellige sager fra Møllens aktive tid. Af og til har børnene lyst til at høre om, hvordan det hele fungerede i "gamle dage".
Når vi er kommer over den lange og snoede sumpbro kommer vi til stendyssen med de spændende billeder af stenalderbopladsen der har været her engang.
Endelig kommer vi så til Tystrup sø og standen her.
 
Her er en lille badebro, bålpladser og spisesteder. Men det vi har mest glæde af her er et område, hvor en lille å løber ud i søen. Det giver en særlig og herlig mulighed for leg med dæmningssystemer, og børnene finder sten og grene til deres arbejde.
Der er også en lille bro over åen, og fra den er det sjovt at se ned i vandet, og måske sende en lille båd af strå af sted.
Siden er sidst opdateret 6. august 2013