Arenaen

Kampleg, fodbold eller sangleg?

Det ligner en fodboldbane, og det bruges den også til. Men oprindeligt fik vi ideen til en "Arena", i en periode for år tilbage, da der var mange kamplege imellem forskellige grupper af børn. Det blev lige voldsomt nok og det var vanskeligt for os at styre. Det er egentlig i orden og naturligt med nogle gode kamplege, men det skal foregå på en ordentlig måde.
Så byggede vi arenaen. Sidan da har vi hver gang der er optræk til slåskampe og kamplege sagt: "gå over i arenaen og lav jeres "slås lege".

Fidusen er klar; det bliver legalt med de her kamplege og vi voksne har meget bedre mulighed for at lægge noget styring ind over, når der er behov for det. Vi kan arbejde med regler og lære børnene om hvordan man kan tage de nødvendige hensyn, uden at det bliver kedeligt.
Og så kan børnene selv vælge hvornår de har lyst til at være en del af tumleriet og hvornår de lige trækker sig og går ud af arenaen for at se på. Så kan man jo altid være med, ved at komme med tilråb og huje ligesom alle de andre gør det.

Arenaen er også rigtig god til sang - og regellege, fællessamlinger og så selvfølgelig fodbold.