Hængekøjerne

Et sted med fred og ro

Måske er der brug for lige at trække sig lidt fra al hurlumhejet, eller måske er lysten mere til gynge og synge. De to områder med hængekøjer kan bruges til lidt af hvert. Bare det at komme op i sådan en hængekøje og holde balancen, kan være en god udfordring og leg.
Vi har en gruppe hængekøjer ved Vuggestuens hjørne, og en anden gruppe der er placeret lidt væk fra det hele, bag ved bakkerne.

Det er meget bevidst at vi har placeret hængekøjerne i grupper. Det lægger op til lege i fællesskab, hvor de der leger sammen både kan have en hængekøje hver, ligge i en klump i én eller gynge hinanden.
Det er også et godt sted at finde en legekammerat. Er der to børn der sådan sidder lidt hver for sig i hver sin hængekøje, så skal der ikke meget til før at en god leg er i gang.

Hængekøjerne er et godt eksempel på hvordan vi foretrækker og har et klart ønske om at etablere legeområder der ikke begrænser sig til én slags leg, men kan bruges på mange måder. Det at børnene så meget som muligt selv skal og kan finde på og tage initiativ til at skabe noget for sig selv og sine kammerater, finder vi meget værdifuldt.

Siden er sidst opdateret 6. august 2013