Udekøkkenet

en drøm bliver til virkelighed

Et overdækket køkken med stor bageovn og fire blus, opvarmet med brænde og så udendørs. Her er indlagt vand, el og afløb. Her er stålborde opstillet på en måde, så børnene står på den ene side væk fra det varme komfur og os voksne på den anden. Det hele er samlet, sikkert, overskueligt og rigtig godt indrettet til at børn og voksne kan arbejde tæt sammen, tæt på det hele.
Det er vitterligt en gammel drøm om et udekøkken, der her har materialiseret sig i den virkelige verden. Vores verden.

Det at vi laver mad sammen, har nu altid været et vigtigt element i vores praktiske virke. Hver fredag laver vi mad til os alle, og børnene er med så mange og så meget det kan lade sig gøre.

I sommerhalvåret foregår det alt sammen udendørs, og vi har langborde sat op omkring udekøkkenet så vi alle kan sidde sammen store som små - og helt små. Så er vi mange samlet.

Tit skal der skraldes kilovis af gulerødder og kartofler. Kål skal snittes, dejen æltes og brænde skal hentes i trækvogn og trillebør. Måske skal der duge på bordene og blomster i vaser.

Brugen af udekøkkenet er nu ikke kun begrænset til madfredage og sommeraktiviteter. Sammen med bålpladsen, der ligger lige ved siden af, er udekøkkenet et godt sted at være aktiv som voksen, og det er tit at der hen over året tændes op for at bage, lave popkorn eller andet fra den store udendørskogebog.

 

Siden er sidst opdateret 3. september 2013