Værkstedet

Med Kniv, Sav og Pensel

Ligesom Hængekøjerne og Arenaen er Værkstedet et element i legelandskabet vi har med os fra det gamle Skovbørnehus på Stadionvej. Og ligesom med hængekøjerne og arenaen har vi kunne genopfinde og genbygge værkstedet med alle vores erfaringer med i værktøjskassen.

Der er da også en del fornyelser i måden vi har indrettet og bygget værkstedet på, men vores mål og ønsker for værkstedet er stadig de samme. Det er her vi skal snitte og save, male med vandfarve, bruge ler og en del andet. Det er her vi som medarbejdere kan igangsætte aktiviteter der kalder på nærvær, fællesskab og virkelyst.
Her skal der være plads til fordybelse og en snak om det der er vigtigt.

Et eksempel på fornyelse er vores område til arbejdet med knivene. Det er nu overdækket og mere afskærmet fra de øvrige aktiviteter og gøremål.
Værkstedet ligger godt placeret både i forhold til sol og vind, men også centralt i legelandskabet så det er nemt at følge med i hvad der sker her. Er man selv i gang i værkstedet, er det også nemt at følge med i hvad der sker rundt omkring udenfor værkstedets område.
Det kan være godt hvis man som voksen skal være med til at have det store overblik, og det kan være godt når man som barn lige skal følge med i hvor kammeraterne er.

I værkstedets skur har vi alt hvad vi skal bruge nemt tilgængeligt. Vi har efterhånden fundet frem til det værktøj og de materialer vi synes egner sig godt til den aldersgruppe vi arbejder med. Det er også her vi har alt vores udstyr og sager til at gå på opdagelse i naturen med.

Værkstedet er et af vores allerbedste aktiver, og der kan være mange børn igang med forskelligt herinde. Tit bliver der arbejdet på ting der umiddelbart kan bruges som legetøj bagefter. En legekniv, en fiskestang eller en malet pind der kan være hvad som helst. Ofte kommer børnene hurtigt tilbage igen med en ven der også vil lave "sådan en som han har".
Sådan kan vi nemt inspirere og motivere hinanden.